Baťův Kanál – Otevírání plavební sezóny


Na první májový den budeme propagovat elektromobily ve Skalici na akci Otevírání Baťova kanálu.

Otvorenie plavebnej sezony na BK 2014_plagat maly

Informace od pořadatele

Tešíme sa s Vami na ďalšiu plavebnú sezónu, ktorú slávnostne otvoríme 1. mája 2014 v prístave Skalica.

1. mája 2014 sa do vôd Baťovho kanála v prístave Skalica už 8. raz ponorí veľký kľúč a otvorí plavebnú sezónu tejto unikátnej vodnej cesty, ktorá spája slovenské pomoravie s moravskými regiónmi. Baťov kanál sa stal vyhľadávaným miestom oddychu a aktívneho odpočinku pre všetky kategórie, čoho dôkazom je rastúci záujem o plavby a stále sa zvyšujúca návštevnosť.

Odomykania sezóny sa i tento rok podujme primátor mesta Skalica Stanislav Chovanec spolu s prevádzkovateľom prístavu Mariánom Tongeľom z Prvej plavebnej spoločnosti.Voľne prístupný areál prístavu návštevníkom ponúkne zaujímavý hudobný program v podaní country-rockovej skupiny Blue Star zo Skalice a tanečnej skupiny Extravaganza. Program oživí mladá speváčka Katarína Caletková zo Skalice. Deti sa môžu tešiť na rozprávkový areál s množstvom tvorivých hier, aktivít a súťaží, ktoré sa ponesú v duchu rozprávok Walta Disneyho, ktoré pripravia študenti súkromnej strednej odbornej školy Via Humana.

Domáce ovocné produkty bude prezentovať spoločnosť Ovocinár.

O športový zážitok sa postará cvičiteľka Jumpingu, s ktorou si budete môcť zacvičiť na trampolínach v rytme hudby. Ukážku náročných silových cvičení odprezentujú členovia skalického klubu Street workout na novo postavených hrazdách v areáli, ktoré budú k dispozícii počas sezóny i pre návštevníkov prístavu, ktorí môžu na hrazde posilňovať.

Inováciu v bicyklovaní predstaví firma Green Tech Mobility v podobe svojich špeciálnych elektrobicyklov, ktoré si budú môcť návštevníci i vyskúšať.
Počas celého dňa sa budú realizovať výletné plavby k technickej pamiatke Výklopník v Sudoměřiciach, návštevníci si môžu zapožičať tiež motorové člny a plaviť sa individuálne.

Počas dňa si môžete prehliadnuť interiéry kajutových lodí a možno si vybrať niektorú na svoju dovolenku na viacdennú plavbu po Baťovom kanáli.

Podujatie je voľne prístupné, pre návštevníkov bude zabezpečená kyvadlová doprava priamo do prístavu.

VIDEO z podujatia Otváranie plavebnej sezóny 2013
[su_youtube_advanced url=“http://www.youtube.com/watch?v=5NCaLdbSfBA“ showinfo=“no“ rel=“no“ theme=“light“]

Podrobnosti

Datum:

1.5.2014

Pořadatel

Prvaplavebna spoločnosť s.r.o

Webová stránka:

http://www.prvaplavebna.sk/

Místo konání

Prístav Skalica

Prístav Skalica Baťov kanál
Skalica, Slovensko
+ Mapa Google